Sergio Ramos viert zijn doelpunt met een dansje

Real wint derby en neemt tweede plaats van Atlético over

Real Madrid heeft de topper in Spanje tegen Atlético Madrid gewonnen. Het won het uitduel met 3-1 en nam daardoor de tweede plaats in de Primera División over van de stadgenoot.

Woensdag speelt Real Madrid in de Champions League tegen Ajax.

Casemiro opende de score met een halve omhaal nadat Sergio Ramos vier verdedigers bij een corner in de lucht had afgetroefd. Antoine Griezmann tekende voor de gelijkmaker, al ging aan zijn treffer wel een charge van aangever Ángel Correa vooraf. Kort voor de pauze benutte Ramos een strafschop na een overtreding op Junior Vinicius.

Buitenspel

In de na rust wat minder boeiende derby schoot Griezmann rakelings naast en zag Álvaro Morata een doeltreffend lobje afgekeurd worden wegens buitenspel.

Enkele minuten na de 3-1 van Gareth Bale een kwartier voor tijd (schot in de verre hoek) werd Atlético-verdediger Thomas Partey met een tweede kaart van het veld gestuurd.

Real Madrid heeft vijf punten minder dan koploper Barcelona, dat zondagavond nog in actie komt.