Mathieu van der Poel ANP

Een week na zijn wereldtitel blijft Mathieu van der Poel imponeren. Zaterdag won hij met de Krawatencross zijn 29ste veldrit van het seizoen (van de 31 ritten de hij reed) en dat was genoeg voor de eindzege in de DVV-trofee.

In het zand van het Belgische dorp Lille liet Van der Poel er geen gras over groeien. Vanuit de start sloeg hij meteen een gat. Zelfs een val halverwege de wedstrijd kon hem niet deren.

Slechts twee keer won Van der Poel niet dit seizoen. De eerste keer was op 1 november in Oudenaarde, in een cross die meetelde voor de DVV-trofee. Van der Poel kwam daarin ten val, eindigde op ruim vier minuten van winnaar Toon Aerts en keek daardoor gelijk tegen een achterstand aan van ruim vier minuten in het DVV-klassement, dat immers wordt opgemaakt op basis van tijd.

In de zeven volgende veldritten knabbelde Van der Poel telkens wat af van zijn achterstand om uiteindelijk in de zesde veldrit Aerts voorbij te stevenen in de stand. Bij de eindafrekening was zijn voorsprong op de nummer twee, Aerts, ruim een minuut.

De andere veldrit die Van der Poel dit seizoen niet won, was een cross die meetelde voor de wereldbeker. Dat is vooralsnog ook de enige grote prijs die hij niet zal winnen dit seizoen. In de stand om de Superprestige verdedigt Van der Poel een voorsprong van tien punten op Aerts, met nog twee ritten te gaan: zondag in Hoogstraten en zaterdag 16 februari in Middelkerke.

Cant bij de vrouwen

Ook bij de vrouwen ging de dag- en de eindzege naar de regenboogtruidrager. Sanne Cant reed Denise Betsema in de slotfase uit het wiel. Voor Cant was het al de zesde eindzege in de DVV-trofee.

STER reclame