In Baarn werden hockey- en voetbalwedstrijden gestaakt door de stankoverlast
NOS Nieuws

Sportwedstrijden afgelast wegens stank, 'maar geur trekt langzaam weg'

In een groot deel van Nederland is er sprake van een flinke stankoverlast. Na een ongeluk met de stof petrolad in Alblasserdam werd geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden, maar dat gaat niet op een sportveld.

Verschillende voetbalclubs lieten hun wedstrijden daarom niet doorgaan. "Vanochtend zou de jeugd een aantal wedstrijden spelen, maar die zijn allemaal afgelast", klinkt het bij VV Schoonhoven. Inmiddels klaart de lucht op. "Ik ruik sowieso niets, maar van anderen hoor ik dat de geur nu is weggetrokken." Om 12.00 uur stapten de spelers daarom daar weer het veld op.

In Baarn werden hockey- en voetbalwedstrijden gestaakt door de stankoverlast.

Vanochtend werd al snel duidelijk dat de geur die zich over Nederland verspreidde vervelend was, maar niet schadelijk. De stank zou eventueel kunnen leiden tot misselijkheid en overgeven. Daarom werd een NL-alert verstuurd.

Het werd ook bij FC Oudewater waargenomen. "Maar wij spelen door. Het is niet bedreigend, en er is nog niemand omgevallen", lacht de kantinemedewerker. "Om 08.30 uur speelden de kleintjes bij ons. Het was druk, maar er waren geen signalen dat mensen er echt last van hadden."

Aan het eind van de ochtend werd de stank ook daar een stuk minder.

De KNVB laat in een reactie weten dat voetbalwedstrijden gewoon kunnen doorgaan. "Wij houden hier Veiligheidsregio Utrecht voor aan. Maar als het te erg wordt ligt dat bij de clubs. Dat is hun eigen keuze."

De woordvoerder zegt dat hij hier nog geen telefoontjes van clubs over heeft gehad, maar afgelastingen hoeven ook niet meteen gemeld te worden.

Meldingen over de stankoverlast liepen van Alblasserdam tot Meppel, maar in beide plaatsen wordt er vanmiddag gewoon weer gevoetbald. Arjan Maat van VV Alblasserdam twitterde dat er om 12.30 uur weer gespeeld wordt, en in Meppel "is de geur nog niet opgevallen", zegt Arjan Jonkers van MSC. Lachend: "Hier hangt een gezonde Hollandse boerenlucht."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl