Stille getuigen van de vechtpartij in Sittard. Inzet: de politie vannacht
In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Politie schiet bij massale vechtpartij supporters in Sittard

De politie heeft gisteravond in Sittard een waarschuwingsschot gelost. Dat gebeurde toen na een massale vechtpartij een van de betrokkenen in zijn auto vluchtte en op een agent inreed. Vijf mensen, in de leeftijd van 17 tot 29 jaar, zijn aangehouden.

De politie kreeg rond 22.20 uur een eerste melding van een grote vechtpartij in een café in een winkelcentrum in Sittard. Terwijl agenten onderweg waren, verplaatste de vechtpartij zich naar buiten. Tientallen mensen gingen met elkaar op de vuist. Volgens omwonenden ging het om 50 tot 60 in het zwart geklede PSV-supporters die aanhangers van Fortuna Sittard te lijf gingen.

Bestuurder gaf gas

Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen heeft hetzelfde verhaal gehoord. "Ze oefenden een aanval uit op een groep die bij het café stond", zegt hij bij 1Limburg. "Het schijnen mensen van PSV te zijn en het zou een reactie zijn op het in brand steken van een vlag van PSV. Ook mensen van Genk (supporters van voetbalclub Racing Genk in België, redactie) zouden erbij zijn geweest."

Toen de eerste politieauto's aankwamen, vluchtte een aantal mensen in auto's. Eén daarvan werd tot stoppen gedwongen. Maar toen de agent de inzittenden wilde controleren, gaf de bestuurder gas en reed in op de agent. Die loste een waarschuwingsschot. De bestuurder en inzittenden zijn aangehouden.

Omwonden hadden angst

"De omwonenden hadden angst. Dat hadden ze nog nooit meegemaakt in al die jaren. Ze hebben hun ongerustheid duidelijk aan mij overgebracht", zegt burgemeester Cox. Hij noemt de ontwikkelingen onaanvaardbaar. "En we moeten ervoor zorgen dat dit nooit meer gebeurt."

Tijdens de vechtpartij is een aantal auto's vernield. De vijf mensen die zijn aangehouden, komen volgens de politie uit België en Eindhoven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl