Een balende Marin Cilic
NOS Sport

Nieuwe klap voor Ahoy: als eerste geplaatste Cilic meldt zich af

Het regent weer eens afmeldingen voor het ABN Amro-toernooi. De als eerste geplaatste Marin Cilic, de nummer tien van de wereld, is herstellende van een knieblessure en acht zich daarom niet fit genoeg om te spelen.

De Kroaat Cilic, die in 2014 de US Open won en eerder dat jaar de finale in Rotterdam speelde, is na Nick Kyrgios, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, Richard Gasquet en Kyle Edmund al de zesde publiekstrekker die zich heeft afgemeld.

Door de afzegging van Cilic is Kei Nishikori, de huidige nummer zeven van de wereld, als eerste geplaatst. Hij speelt in de eerste ronde tegen de Fransman Pierre-Hugues Herbert.

Met Tomas Berdych, Stan Wawrinka, Martin Klizan en Jo-Wilfried Tsonga heeft het toernooi vier oud-winnaars in het schema.

Loting Nederlanders

Robin Haase treft Michail Koekoesjkin. De Nederlander is de nummer 55 van de wereld, terwijl zijn Kazakse opponent de nummer 54 van de mondiale ranking is.

De loting koppelde Tallon Griekspoor aan de beste Russische tennisser van dit moment, Karen Chatsjanov. Hij staat momenteel elfde op de wereldranglijst en is in Ahoy als tweede ingeschaald.

ABN Amro-toernooi bij de NOS

Het ABN Amro-toernooi gaat maandag 11 februari van start en duurt tot en met zondag 18 februari. De NOS is er volgende week bij door middel van live-uitzendingen, reportages en samenvattingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl