Guus Til scoort voor AZ
NOS Voetbal

AZ wint in Breda ook vijfde duel in 2019 zonder tegendoelpunt

AZ heeft ook zijn vijfde duel van het jaar zonder tegendoelpunt gewonnen. Bij hekkensluiter NAC Breda werd met 3-0 gewonnen.

De ploegen stonden met een totaal ander gevoel aan de aftrap. Het worstelende NAC wist in 2019 nog geen wedstrijd te winnen. Na de pijnlijke 3-0 nederlaag vorige week bij De Graafschap zijn de Brabanders hekkensluiter.

Tegenstander AZ is na de winterstop juist op dreef. De voorgaande drie competitiewedstrijden werden alle gewonnen. Tussendoor schaarde AZ zich in de beker bij de laatste vier door Vitesse met 2-0 te verslaan.

Zompig veld

Het door regen en natte sneeuw zompig geworden veld en de harde wind maakten het spelen lastig. Ballen door de lucht kwamen niet aan en ook over de grond was combineren geen sinecure.

Bjorn Johnsen (l), Adam Maher (m) en Ramon Lundqvist (r)

NAC begon behoorlijk, maar alleen Robert Mühren kwam tot een schot. AZ was beter en nam, toen een voorzet van Jonas Svensson een keer wel op koers bleef, via Guus Til de leiding.

Na een passje van Calvin Stengs sloeg Til vlak na de rust opnieuw toe. AZ kwam achterin nauwelijks in de problemen en kreeg nog kansen om de score op te voeren.

Dat lukte Bjørn Johnsen (lat) en Oussama Idrissi (net naast) niet. In de slotminuut was Albert Gudmundsson wel trefzeker en bracht zo het grote krachtsverschil ook in de uitslag tot uitdrukking.

AZ blijft vierde. De achterstand op nummer drie Feyenoord, dat zaterdagavond tegen De Graafschap speelt, is twee punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl