Recordaantal fans ziet PEC-vrouwen kampioensgroep halen

tijd van publicatie

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Recordaantal fans ziet PEC-vrouwen kampioensgroep halen
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Gesteund door 4.500 toeschouwers, een clubrecord, heeft PEC Zwolle zich als laatste team geplaatst voor de kampioensgroep in de eredivisie voor vrouwen. PEC won op eigen veld met 1-0 van ADO Den Haag, waardoor het VV Alkmaar passeerde op de ranglijst.

Aanvoerster Babiche Roof, vorig jaar verkozen tot beste speelster van de eredivisie, zette PEC voor rust op 1-0. Vlak daarna raakte ADO de paal. Na rust waren de bezoekers beter, maar was PEC dicht bij de 2-0. Het schot van Maud Asbroek belandde op de lat.

ADO drong meer en meer aan en de gelijkmaker leek een kwestie van tijd, maar met kunst en vliegwerk bleef Zwolle overeind.

Het hoge toeschouwersaantal in Zwolle kwam mede door een actie van de thuisclub. Iedereen die een knuffel meebracht, kon gratis het stadion in. Na afloop werden de knuffels ingezameld voor het goede doel.

Ajax wint topper van PSV

De vrouwen van Ajax wonnen op Sportpark De Toekomst de topper van PSV. De Amsterdammers, derde in de stand, versloegen de Eindhovense koploper met 2-0.

De vrouwen van Ajax scoren tegen PSV Orange Pictures

Ajax kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via Eshly Bakker, die een schot van Ellen Janssen promoveerde tot goal. Nadat beide ploegen de lat hadden geraakt, maakte Janssen na rust de tweede Amsterdamse treffer.

Nummer twee FC Twente had een makkelijke avond. In eigen huis werd met 4-0 van Achilles '29 gewonnen.

Kampioensgroep

De behaalde punten van de vijf bovenste ploegen, die gaan strijden om de landstitel, worden nu gehalveerd. In de play-offs wordt een volledige competitie tegen elkaar gespeeld. Op 15 februari beginnen de play-offs.

STER Reclame