Twitter

Gevonden geldautomaat in Brabants bos blijkt leeg

tijd van publicatie Aangepast

Op een landgoed in Sterksel is een geldautomaat gevonden. Waarschijnlijk lag het apparaat er al jaren. De geldcassettes erin zijn onbeschadigd, maar ING zegt dat de cassettes leeg zijn.

Op het landgoed De Lange Beek werden bomen gerooid en afgevoerd toen iemand een ijzeren plaat zag liggen. "Eens kijken wat het is, dacht ik. Toen zag ik er ING op staan", vertelt de vinder aan Omroep Brabant. Hij schakelde daarna de boswachter in.

Gedoe

De vinder heeft er niet aan gedacht om de automaat te verbergen of te proberen de cassettes open te maken. "Dat geeft ook alleen maar gedoe."

De automaat heeft eerst een nacht in een schuur gestaan van het Brabants Landschap. Vandaag is de machine opgehaald door een waardetransport. De medewerkers wisten de boswachter te vertellen dat de automaat al jaren in het bos moet hebben gelegen.

Cassettes

"Het was een ouder type dat al zes jaar niet meer geplaatst werd en waarschijnlijk vijftien jaar oud is", zegt boswachter Mari de Bijl. "De geldautomaat was helemaal verroest, maar als je goed keek zag je de geldcassettes erin zitten. Er zat ook verf bij, om de biljetten te vernietigen als iemand de cassettes probeerde open te breken. Volgens die waardetransporteur moet er dan geld in zitten."

De ING heeft na onderzoek laten weten dat er geen geld meer in de automaat zat.

Dit is een artikel van

STER Reclame