Brandweerwagens bij het complex Reuters

Verwoestende brand in slaapzaal Braziliaanse voetbalclub: tien doden

time icon Aangepast

Bij een brand in een jeugdtrainingscentrum van voetbalclub Flamengo in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn tien mensen omgekomen. Het zijn zes jeugdvoetballers en vier medewerkers van de club.

Lokale media melden dat het vuur ontstond in de slaapzaal van het jeugdtrainingscentrum Ninho de Urubu.

Er zijn zeker drie gewonden, van wie er een zwaargewond raakte. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bevestigd, maar de gewonden zouden 14, 15 en 16 jaar oud zijn.

Het vuur begon 's ochtends vroeg en was na twee uur onder controle. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

De verslagenheid bij omstanders is groot:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Doden na brand bij voetbalclub in Brazilië

Op foto's is te zien dat het metalen dak door de hitte van de vlammen bezweken is.

Persemprecalcio
@persemprecalcio
Un'altra tragedia ha colpito il mondo del calcio. Un grosso incendio ha completamente distrutto il centro di allenamento del #Flamengo. Il bilancio provvisorio parla di 10 morti e 3 feriti. Le vittime dovrebbero essere calciatori delle giovanili con età tra i 14 e i 17 anni.
2 maanden geleden

Volgens het Britse persbureau Reuters is het complex nog maar twee maanden geleden uitgebreid en heropend.

Op Twitter betuigt Real Madrid- en oud-Flamengo-speler Vinícius zijn medeleven. "Wat een droevig bericht! We bidden voor iedereen!" Ook de voetbalclub zelf plaatste een tweet en laat weten dat nu bekeken wordt of er dit weekend gevoetbald wordt.

Vinicius Jr ⚡️
@viniciusjr
Que notícia triste! Oremos por todos! Força, força e força 😢
2 maanden geleden

Tijdens het wereldkampioenschap van 2014 maakte het Nederlands elftal gebruik van de faciliteiten van Flamengo, maar dat was niet het complex waar de brand heeft gewoed.

Oranje trainde in Estádio da Gávea, het oude stadion van de club in de schaduw van het beroemde standbeeld Christus de Verlosser.

STER Reclame