De Tunnel of Love Gemeente Rotterdam

Duizenden roze hartjes op de muren, paarse verlichting en een zwarte loper: de voetgangersbuis van de Maastunnel is de komende dagen omgedoopt tot de 'Tunnel of Love'.

"Het zijn 35.000 hartjes geloof ik, maar dat moeten we nog even natellen", grapt theatermaker Joost Maaskant tegen RTV Rijnmond. Hij is verantwoordelijk voor de uitvoering van het project. "Het is echt een kunstwerk."

Het project vormt een mooi verjaardagscadeau voor de Maastunnel, die precies op Valentijnsdag zijn 77e verjaardag viert. "Ik word er erg blij van, maar ik word het meest blij van de reacties van de bezoekers, die zijn lovend."

'Architectuur verweven met kunst en vormgeving'

De 'Tunnel of Love' is een idee van studio VollaersZwart; een kunstenaarsduo dat al 25 jaar probeert om gebouwen in steden een vrolijker beeld te geven. "Zij kregen deze kans via een bepaald fonds. Het was hun wens om dit een keer te doen, en dat is mogelijk gemaakt. Heel bijzonder", zegt Maaskant.

De 'Tunnel of Love' wordt vanavond officieel geopend. Tot en met Valentijnsdag is het tafereel te bewonderen. "Maar alleen tussen 08:00 uur en 23:00 uur is het blacklight aan, dus je moet het echt dan bekijken", aldus Maaskant.

STER reclame