Boswachters op zoek naar rommel in de duinen Omrop Fryslân

Boswachters halen 2500 kilo rommel uit de natuur van Schiermonnikoog

tijd van publicatie

Een grote schoonmaakactie op de stranden van Schiermonnikoog gisteren heeft nog eens 2500 kilo rommel opgeleverd. Zo'n 170 boswachters en vrijwilligers van Natuurmonumenten waren naar het eiland gekomen op zoek naar spullen uit de containers die begin januari van de MSC Zoe vielen.

Volgens een woordvoerder van Natuurmonumenten is er vooral veel verpakkingsmateriaal gevonden. "Maar daarnaast zijn nog er heel veel andere spullen opgeruimd. Bij het ingezamelde afval zaten onder meer een autobumper en tal van scheermesjes."

De boswachters gingen in alle vroegte op pad om de stranden schoon te maken:

Nog altijd niet alles opgeruimd

De schoonmaakactie van gisteren was een vervolg op de grote schoonmaakactie van begin januari, direct nadat de eerste spullen op de stranden waren aangespoeld. Vrijwilligers en het leger hebben toen al enorme hoeveelheden rommel geborgen. De actie van de boswachters was vooral gericht op het opruimen van verpakkingsmateriaal dat de duinen was in gewaaid.

"Wie denkt dat alle rommel intussen is opgeruimd, heeft het mis. Het ligt nog overal, ook in de Noordzee. Vissers hebben nog altijd last van de rommel uit de containers", zo zag een verslaggever van Omrop Fryslân.

Eerder staken boswachters al de handen uit de mouwen op Terschelling en Vlieland. Natuurmonumenten verwacht dat er ook de komende maanden nog troep zal aanspoelen.

Dit is een artikel van

STER Reclame