Dick Advocaat Pro Shots

Dick Advocaat gaat Giovanni van Bronckhorst niet opvolgen als trainer van Feyenoord. Volgens het Algemeen Dagblad heeft Advocaat één gesprek gevoerd met de club, maar daarbij wil de ervaren trainer het ook laten.

"Ik heb besloten om er geen vervolg aan te geven. Laat ik vooropstellen dat ik het een grote eer vind dat Feyenoord bij mij heeft aangeklopt", zegt Advocaat in de krant.

"Maar er is zo'n negatieve sfeer ontstaan rond mijn eventuele benoeming dat ik het simpelweg niet zie zitten om het te gaan doen. Op die sfeer zit Feyenoord niet te wachten en ik uiteraard ook niet." Hij doelt daarmee op de stemming in de praatprogramma's.

'Advocaat maakt zich druk over negatieve praatjes over hem'

Volgens het AD komen de directie van de club en de raad van commissarissen vrijdag bij elkaar om andere opties te bespreken.

FC Utrecht

Advocaat maakt dit seizoen af als trainer van FC Utrecht. Die club wilde hem langer binden, maar daar had de 71-jarige Hagenaar geen oren naar. In het verleden was Advocaat al werkzaam bij Feyenoord, in de rol van mentor-adviseur van Van Bronckhorst.

Daarvoor was hij driemaal bondscoach van Oranje en in eigen land onder meer trainer van PSV en AZ.

STER reclame