Reuters

"Ik wilde mezelf in de spiegel zien zoals ik andere jongens ook zie. Met twee handen." De 19-jarige David Aguilar droomt ervan om betaalbare protheses te ontwikkelen voor iedereen die het nodig heeft. Hij heeft nu al vier verschillende versies, gemaakt van zijn favoriete speelgoed: Lego.

En dat idee heeft alles te maken met de onvolgroeide onderarm van de Spanjaard. Vanwege zijn fascinatie voor Lego maakte hij op zijn negende al zijn eerste prothese. "Als kind voelde ik me altijd erg ongemakkelijk in het bijzijn van andere jongens, omdat ik anders was", zegt Aguilar. "Maar dat weerhield me er niet van om in mijn dromen te blijven geloven."

Aguilar heeft nu meerdere protheses gemaakt, waarvan bijvoorbeeld de vingers kunnen bewegen:

'Ik wilde mezelf in de spiegel zien zoals ik andere jongens ook zie'

David Aguilar heeft het syndroom van Poland, een aangeboren aandoening waarbij onder meer de grote borstspier onderontwikkeld is. Bij hem heeft het ook een afwijking aan zijn onderarm en hand veroorzaakt.

Aguilar studeert aan de universiteit van Barcelona. "Maar daarna zou ik protheses willen gaan maken voor mensen die geen echte prothese kunnen betalen. Als het kan, zou ik ze de protheses gratis willen geven zodat ze zich ook een normaal persoon kunnen voelen."

STER reclame