Gilly Emanuels
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Marechaussee: belager van eigenaresse Hilversumse ijssalon ontslagen

De marechaussee zegt dat de 19-jarige man die wordt verdacht van het belagen van de Hilversumse ondernemer Gilly Emanuels vorig jaar oktober al is ontslagen. Gisteren ontstond commotie nadat de vrouw in het tv-programma Jinek had gezegd dat de man in opleiding was bij de marechaussee, schrijft NH Nieuws.

Emanuels had een ijssalon in Hilversum. In de zomer van 2017 zou een groep hangjongeren de vrouw en een aantal andere ondernemers wekenlang hebben geterroriseerd.

De gemoederen liepen zo hoog op dat Emanuels de jongeren wilde wegjagen door ze met een stok te slaan, waarop de jongeren onder meer "kankernegerin" riepen naar de vrouw van Surinaamse afkomst. Emanuels en een van de jongeren, de nu 19-jarige man, deden aangifte tegen elkaar.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

De officier van justitie eiste gisteren een taakstraf van 120 uur tegen Emanuels, waarvan 60 uur voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie vindt dat er geen sprake is van zelfverdediging. "Het recht in eigen hand nemen, mag en kan absoluut niet", zei de officier.

De persofficier zegt dat niet bewezen kan worden dat de vrouw stelselmatig door de jongeren is lastiggevallen. Er zijn twee meldingen gedaan bij de politie: dat er een met poep besmeurde Surinaamse vlag voor haar winkel lag en dat er een ruit is ingeslagen.

In het tv-programma Jinek deed de voormalig ijssalonhouder gisteren haar verhaal. Dat de 19-jarige man in opleiding zou zijn bij de marechaussee leverde verbaasde en boze reacties op social media op.

Naar aanleiding van de tv-uitzending heeft de Koninklijke Marechaussee nu laten weten dat de man al in oktober 2018 is ontslagen. In verband met de privacy kan een woordvoerder niet zeggen of het ontslag iets te maken heeft met de problemen in de zomer van 2017. Het is nog niet bekend wanneer de rechtszaak tegen de man dient.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl