Paleis Soestdijk RTV Utrecht

De Parade van Paleis Soestdijk open voor publiek

time icon

Bezoekers van Paleis Soestdijk kunnen binnenkort gebouwen bij het paleis bezichtigen die nog niet eerder open waren voor publiek. Het gaat om het Parade-gebied, waar de koninklijke stallen, garage en zogenoemde AA-zolder te bezoeken zijn.

De Parade van het landgoed ligt aan de overzijde van de Amsterdamsestraatweg en kent een rijke geschiedenis, meldt RTV Utrecht. Anna Paulowna, weduwe van koning Willem II, liet daar in 1863 de woning bouwen voor een intendant. Later verrezen er nog meer personeelsverblijven.

In 1883 werden er ook de koninklijke stallen gebouwd. In 1976 werd een zolder op het terrein ingericht als ontmoetingsplaats voor de personeelsvereniging AA-76 van Paleis Soestdijk.

Alleen tijdens de voorjaarsvakantie

Floris de Gelder, algemeen directeur van Paleis Soestdijk: "Wij willen zoveel mogelijk onderdelen van Paleis Soestdijk en het landgoed toegankelijk maken voor het publiek. Ook deze openstelling past binnen die ambitie." De gebouwen van De Parade zijn geopend van 16 februari tot en met 3 maart.

Eerder werden al andere delen van het paleis opengesteld voor het publiek. Er zijn ook geregeld exposities en in de paleistuin concerten.

Dit is een artikel van

STER Reclame