Gucci
NOS Nieuws

Gucci door het stof na kritiek op 'blackface-sweater'

De trui zou een ode aan de klassieke skibivakmuts moeten zijn, maar werd door velen bestempeld als racistisch. De 'blackface-sweater', een zwarte coltrui van Gucci, kreeg de afgelopen dagen veel kritiek. Het Italiaanse modemerk heeft nu zijn excuses aangeboden en de trui uit de winkel gehaald.

De damestrui heeft een hoge hals, die over de mond verdwijnt. Op de plek van de mond zit een opening met een rode rand. Volgens mensen op social media doet de trui denken aan blackface. "Deze overdreven rode lippen en een letterlijk zwart gezicht. Dit is echt blackface. Dit is walgelijk", zei iemand op social media. Veel mensen riepen op om niets meer van Gucci te kopen.

De trui werd verkocht voor 890 dollar, en was een item uit de wintercollectie. De trui werd in 2018 voor het eerst getoond tijdens een modeshow. Op die catwalk liepen ook andere modellen met 'het masker'-deel van de trui.

Excuses

Gucci negeerde de kritiek niet en kwam vanochtend met een verklaring. "We bieden onze excuses aan voor de ophef die is ontstaan rondom de wollen trui. We zien diversiteit als een fundamentele waarde die we handhaven, respecteren en meenemen bij elke beslissing die we maken", schreef het modemerk op social media.

Ook bevestigde het modemerk dat de trui niet meer in (web)winkels te verkrijgen is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl