Dubbeldam in actie met Zenith tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro ANP

Zenith, het paard waarmee springruiter Jeroen Dubbeldam vele successen boekte, gaat met pensioen. De 15-jarige ruin neemt afscheid tijdens The Dutch Masters, op 17 maart in de Brabanthallen. "In een bijzondere ceremonie wordt teruggekeken op de prachtige carrière van Zenith", meldt de organisatie.

Samen met Zenith werd Dubbeldam in 2014 zowel met het Nederlandse team als individueel wereldkampioen. Een jaar later herhaalde de combinatie dat succes tijdens de EK.

"Zenith heeft zo'n beetje alles gewonnen wat er te winnen is op het allerhoogste niveau", aldus Dubbeldam op de website van The Dutch Masters. "Ik wil niet op een lager niveau eindigen met Zenith, dat verdient hij niet."

"Vorig jaar dacht ik bij een wedstrijd in Samorin dat we nul zouden rijden, maar er gingen toch twee palen af. Toen wist ik dat het genoeg was", herinnert Dubbeldam zich.

"The party is over", zei de springruiter na die wedstrijd tegen zijn leerling Daniel Coyle. "But it was a good one", reageerde de Ier.

In onderstaande video vertelde Dubbeldam tijdens het NK van vorig jaar april al dat het beste er bij Zenith af was en een afscheid niet ver weg meer leek.

Is Dubbeldam bezig aan zijn laatste dagen met Zenith?

STER reclame