Werder Bremen na bekerthriller langs Borussia Dortmund

Bremen gooit Dortmund uit Duitse beker na spectaculaire verlenging

Werder Bremen heeft na een meeslepend gevecht met Borussia Dortmund de kwartfinales van de Duitse beker bereikt. Na 90 minuten stond het 1-1, na 120 minuten 3-3. Vervolgens nam Bremen de penalty's beter.

Bremen, met Davy Klaassen op het middenveld, startte sterk in Dortmund. Al na vijf minuten tikte voormalig Vitesse-speler Milot Rashica een vrije trap van Max Kruse achter Eric Oelschlägel.

Debuut

De 23-jarige doelman - met een verleden in Bremen - maakte zijn debuut bij Dortmund, omdat Roman Bürki en stand-in Marwin Hitz door ziekte afwezig waren. De pas 18-jarige Luca Unbehaun nam daardoor plaats op de bank.

De thuisploeg kwam op slag van rust op gelijke hoogte. Marco Reus schoot fraai raak uit een vrije trap, maar bleef vervolgens wel in de kleedkamer achter met een spierblessure.

Eric Oelschlägel

In de tweede helft voorkwam Oelschlägel een tweede tegentreffer door een schot van Kruse te pareren. Vlak voor tijd vervulde hij weer een glansrol door een van richting veranderde vrije trap van Kruse op sensationele wijze over de lat te liften.

In de blessuretijd kopte Dortmund-middenvelder Thomas Delaney uit een hoekschop op de lat, waardoor een verlenging uitkomst moest bieden.

Claudio Pizarro heeft gescoord voor Werder Bremen

Daarin nam de thuisploeg via Christian Pulisic de leiding, maar veteraan Claudio Pizarro trok de stand weer gelijk. Achraf Hakimi leek een penaltyreeks te voorkomen. Martin Harnik dacht daar namens Bremen anders over.

Bremen-keeper Jiri Pavlenka keerde vervolgens strafschoppen van Paco Alcácer en Maximilian Philipp. Oelschlägel kon geen heldenrol vervullen en zag onder anderen Klaassen raak schieten: 2-4.