In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Taakstraf en verplichte behandeling voor tiener na diefstal AED's

Een 16-jarige jongen uit Utrecht is door de rechtbank veroordeeld voor het stelen van zes hartmassageapparaten (AED's). Hij heeft een taakstraf van 120 uur opgelegd gekregen en hij moet zich verplicht laten behandelen. Als stok achter de deur is ook drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie opgelegd.

De jongen ging er in april en mei vorig jaar vandoor met de AED's van onder meer Utrecht Centraal en de Vredenburgpassage. Hij deed er vervolgens niets mee, maar verstopte ze in de kelderbox van zijn woning. De rechter neemt het de jongen zeer kwalijk omdat het gaat om levensreddende apparaten.

Straatroof

Samen met een jongen van 15 pleegde hij in september ook nog twee straatroven. Volgens de twee jongens wilden zij slechts lol trappen. De rechtbank zag er de lol niet van in en oordeelde dat de straatroven veel impact kunnen hebben. Bovendien geeft het een gevoel van onveiligheid.

Volgens de rechtbank is er bij beide jongens sprake van een stoornis. Ook de jongen van 15 moet zich daarom verplicht laten behandelen. Hij kreeg daarnaast een taakstraf van 80 uur opgelegd, meldt RTV Utrecht.

Advertentie via Ster.nl