Bosz blameert zich met Bayer Leverkusen in Duitse beker

Bosz met Bayer Leverkusen uitgeschakeld in Duitse beker

Peter Bosz staat met Bayer Leverkusen weer met beide benen op de grond. Na de competitiezege op Bayern München bleek zijn ploeg in de achtste finales van de DFB-Pokal niet opgewassen tegen FC Heidenheim, de nummer zes van de Tweede Bundesliga: 2-1.

Bosz wijzigde zijn elftal, deels noodgedwongen, op vijf posities. Zo ontbrak bijvoorbeeld toptalent Kai Havertz, die zaterdag geblesseerd uitviel in het met 3-1 gewonnen duel met Bayern München.

Leverkusen was in de eerste helft de betere ploeg, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat lange tijd niet. Pas vlak voor rust trof Julian Brandt de paal.

Diezelfde Brandt opende een minuut voor de pauze dan toch de score door Heidenheim-doelman Kevin Müller te passeren.

Julian Brandt maakt de 1-0 voor Bayer Leverkusen

Heidenheim toonde veerkracht en herstelde in de beginfase van de tweede helft het evenwicht. Nikola Dovedan verzilverde een counter. De lat, na een inzet van Maurice Multhaup, voorkwam even later zelfs de verrassende 2-1.

Die tweede treffer kwam er alsnog, na ruim zeventig minuten spelen. Multhaup bleek nu wel trefzeker, waardoor Leverkusen op de rand van uitschakeling balanceerde.

Bosz bracht nog Kevin Volland en Karim Bellarabi, maar dat sorteerde geen effect. Vrijdag volgt alweer de volgende wedstrijd voor Leverkusen. Dan gaat het in de Bundesliga op bezoek bij Mainz 05.

Van Drongelen door

Hamburger SV, met Rick van Drongelen centraal achterin, plaatste zich net als Heidenheim voor de kwartfinales.

De koploper van de Tweede Bundesliga klopte het op het hoogste niveau actieve 1. FC Nürnberg verdiend met 1-0. Berkay Özcan maakte tien minuten na rust de enige goal van de avond.

Spits John Verhoek werd met MSV Duisburg uitgeschakeld door SC Paderborn. Het onderonsje tussen de clubs van het tweede niveau eindigde in 1-3.