Jan van Veen tijdens het inspreken van Candlelight in 2008 ANP

Omroep Max heeft Candlelight-presentator Jan van Veen ontslagen. De 74-jarige presentator keerde op 4 januari terug met zijn liefdesgedichtenprogramma, maar Omroep Max trekt nu alweer de stekker uit de show op NPO Radio 5.

Omroep MAX-baas Jan Slagter zegt in het AD dat Van Veen het vaak oneens was met de muzieksamensteller van de NPO. Ook wilde de presentator niet naar de studio komen voor het programma en zijn thuisopnames zouden van te lage audiokwaliteit zijn. "Het werd een welles-nietes-spelletje en zo een onwerkbare situatie", aldus Slagter. Hij noemt het vertrek van de presentator "heel jammer".

Eigen internet-zender

Ook bleef Jan van Veen - naast zijn programma voor NPO Radio 5 - actief op zijn eigen internetradiozender Candlelight. Volgens het AD gaf hij dit niet op als nevenactiviteit en leidde dit tot een conflict.

Jan van Veen maakte Candlelight de afgelopen decennia voor verschillende radiozenders, waaronder Sky Radio, Radio Veronica en Radio 3. De lage stem waarmee Van Veen de liefdesgedichten van luisteraars voordraagt is typerend voor het programma.

Het is nog niet duidelijk wie de vrijgekomen plek op de vrijdagavond van NPO Radio 5 overneemt.

STER reclame