Zeker negen doden in Italiaanse Alpen door lawines

Een van de verongelukte wintersporters wordt uit een helikopter van de reddingsdienst gedragen EPA

In Noord-Italië zijn gisteren door lawines zeker negen doden gevallen. Dat meldt het Duitse persbureau DPA op basis van de Italiaanse autoriteiten. In de Italiaanse Alpen wordt gewaarschuwd voor nog meer lawines.

Zeven doden vielen in de Aosta Vallei. De slachtoffers komen onder meer uit Italië en Engeland. Een persoon wordt nog vermist. Het aanhoudende lawinegevaar bemoeilijkt de zoekactie, schrijven Italiaanse media.

In de provincie Lombardije viel ook een dode en in Bolzano kwam een 18-jarige man om het leven door een lawine. Alle slachtoffers waren volgen Italiaanse media buiten geprepareerde pistes aan het skiën.

Waarschuwingen

Door de grote hoeveelheid verse sneeuw in delen van de Italiaanse Alpen blijft de lawinedienst waarschuwen. "Individuele wintersporters kunnen heel makkelijk lawines veroorzaken, ook gevaarlijk grote lawines", meldt de dienst.

Sneeuwverschuivingen leidden afgelopen weekend ook tot problemen op de weg. De Brennerpas was urenlang afgesloten en Nederlandse reizigers stonden meer dan tien uur in de file.

STER Reclame