De Britse autoriteiten hebben beeld vrijgegeven van het wrak van het vliegtuig op de zeebodem AFP
NOS Nieuws Buitenland Voetbal Aangepast

Lichaam gevonden in wrak van vliegtuig Sala op zeebodem

In het wrak van het vliegtuig dat boven Het Kanaal verdween met de Argentijnse voetballer Emiliano Sala is een lichaam gevonden. Het is nog niet duidelijk of het om Sala gaat of om de piloot van het toestel.

Het is bijna twee weken geleden dat de Piper Malibu 46 met daarin Sala van de radar verdween. De spits van 28 was vanuit Nantes in Frankrijk onderweg naar Cardiff in Wales om zijn transfer af te ronden. Behalve Sala had het toestel één inzittende, de 59-jarige piloot David Ibbotson.

Gisterochtend vonden onderzoekers het wrak van het vliegtuig op de bodem van Het Kanaal, ten noorden van het Britse eiland Guernsey. De wrakstukken lagen op een diepte van 63 meter.

Vader Sala vol afgrijzen

De vader van Sala reageerde vandaag met afgrijzen op het nieuws dat het wrak van het vliegtuigje waarin zijn zoon Het Kanaal over vloog, was gevonden.

Tegen een Argentijnse omroep zei Horacio Sala dat hij wanhopig is, nu onderzoekers een wrak hebben gevonden in het water ten noorden van het Britse eiland Guernsey. "Ik kan dit niet geloven", zei vader Sala. "Het is net een nare droom."

'Lichaam mogelijk bij wrak'

David Mearns, de maritiem onderzoeker die door de familie Sala was ingehuurd voor de zoektocht naar het vliegtuig, zei vandaag dat het toestel grotendeels intact is. "We hadden verwacht dat we alleen wrakstukken zouden vinden. Het vliegtuigje is kapot, maar het is er nog", zei hij tegen BBC Radio 4 Today.

David Mearns (rechts) met de familie van Sala Getty Images

De Britse autoriteiten zochten dagenlang naar het toestel, maar zonder resultaat. Toen de operatie werd afgeschaald, besloot de familie de particuliere expert Mearns in te schakelen met geld van een inzamelingsactie.

Zijn team zocht de afgelopen week in de buurt van Guernsey. Ook de Britse overheidsinstantie die vliegtuigongelukken onderzoekt (AAIB) zocht in de wateren daar.

STER reclame