Roberto Inglese en Gervinho bejubelen een Parma-treffer

Juventus laat zich verrassen, Napoli simpel langs Sampdoria

In de Serie A heeft koploper Juventus door een tegengoal in blessuretijd punten verspeeld tegen middenmoter Parma: 3-3.

Juve stond steeds aan de goede kant van de score. Fraai was de kopbal waarmee Cristiano Ronaldo, die ook de 1-0 voor zijn rekening had genomen de 3-1 liet aantekenen. Het bracht de van Real Madrid overgekomen Portugees met 17 doelpunten bovenaan de topscorerslijst in Italië.

Cristiano Ronaldo

Het rake hakje een kwartier voor tijd van Gervinho, die daarbij onbedoeld hulp kreeg van een Juventusbeen, was ook mooi.

Omdat de thuisploeg verzuimde de genadeklap uit te delen, mocht Parma hopen op meer. En dat kregen de gasten ook, nadat de meeverdedigende aanvaller Mario Mandzukic de bal bij een tegenstander had ingeleverd. Roberto Inglese bediende Gervinho, die hard uithaalde.

Napoli wint wel

Achtervolger Napoli boekte eerder op de avond een verdiende 3-0 thuiszege op Sampdoria, dat aast op de vierde plaats in de Serie A, een plek die aan het einde van de rit een Champions League-ticket oplevert.

Lorenzo Insigne na zijn 2-0 voor Napoli

Scoren deed hij niet, maar met twee assists in de eerste helft had José Callejón een groot aandeel in de uiteindelijke overwinning. Eerst bezorgde de Spanjaard spits Arek Milik een intikker (alweer de twaalfde competitiegoal van dit seizoen voor de oud-Ajacied) en even later bracht hij Lorenzo Insigne in stelling. Milik scoorde voor rust nogmaals, maar deed dat volgens de grensrechter in buitenspelpositie.

In de tweede helft bleven doelpunten lang uit, al waren Sampdoriaan Manolo Gabbiadini (net naast) en centrumverdediger Kalidou Koulibaly van de thuisploeg (doelman Emil Audero reageerde knap op het schot in de korte hoek) er dichtbij. De 3-0 viel pas in de 89ste minuut. Simone Verdi mocht vanaf elf meter aanleggen na een Genuaanse handsbal.

Doelpuntenreeks Quagliarella stokt

En dus bleef Fabio Quagliarella, die in de vorige elf duels van Sampdoria steevast scoorde, met lege handen staan. De afgelopen donderdag 36 jaar geworden aanvaller moet daardoor zijn fraaie doelpuntenrecord delen met Gabriel Batistuta, die tussen september en november 1994 in elf opeenvolgende competitiewedstrijden doel trof voor Fiorentina.