Lucinda Brand houdt het niet droog NOS

Hoewel er vier Nederlanders in de topvijf van de WK veldrijden te vinden zijn, overheerst toch teleurstelling bij de ploeg. Dat heeft alles te maken met de derde wereldtitel op rij voor de Belgische Sanne Cant.

Cant wist, omringd door de vier Nederlanders, uiteindelijk solo over de finish te komen en dat is flink balen voor Lucinda Brand. "Ik voelde mij op zich goed en voelde ook wel dat ik initiatief kon nemen", aldus Brand. "Maar het gaat gewoon mis op een belangrijk moment."

Een ronde voor het einde ging de fietswissel namelijk de mist in. Brand kwam ten val en verloor kostbare seconden. "Gelukkig kon Marianne Vos mij terug naar de groep brengen, maar het was niet genoeg om écht terug te komen."

Vierde, derde, tweede

Na een vierde plaats in 2017 en een derde plaats in 2018 moest Brand nu genoegen nemen met zilver. "Elk jaar een beetje erbij, dus dan moet ik het volgend jaar maar doen", kon Brand nog met een glimlach zeggen.

"Later zal ik wel trots zijn op deze zilveren medaille. Maar als iedereen je als favoriet ziet, kan je eigenlijk alleen maar verliezen."

Ook Marianne Vos, die brons wist te winnen, was na afloop teleurgesteld. "Het is gewoon balen. Brons is leuk, maar het is het natuurlijk niet helemaal", aldus de zevenvoudig wereldkampioene.

"Het is uiteindelijk gewoon een zware koers en dan zie je dat de besten vooraan zitten. In de laatste ronde zag je wel echt de verhoudingen en dan was Sanne Cant gewoon de sterkste vandaag."

'Echt heel sterk'

Ook Denise Betsema, de nummer vier van de WK, zag dat Cant eigenlijk niet te verslaan was. "Potverdikkeme, zij was echt heel sterk. Ik probeerde nog wel aan te klampen bij haar, maar ik dacht: zó, die is goed in vorm."

De WK-debutante kon wel leven met haar vierde plaats. "Het is voor mij zeker een mooie klassering, al voelt vierde worden altijd wel een beetje zuur."

STER reclame