Joost Luiten in actie in Dubai
NOS Sport

Luiten zakt naar middenmoot in Saudi-Arabië, Chinees Li slaat vier eagles

Golfer Joost Luiten heeft in de derde ronde van de Saudi International iets terrein ingeleverd. De Rotterdammer ging rond in 69 (-1) slagen en zakte daarmee naar de middenmoot in het algemeen klassement met een totaal van 206 (-4) slagen.

De 33-jarige Luiten, die van de 18de naar de 27ste plaats daalde, maakte drie birdies op de Royal Greens in Koning Abdullahstad, maar ook twee bogeys. Het gat naar de koplopers is met een totaalscore van -4 groot.

De Chinees Li Haotong kwam met een superronde (62) naast Dustin Johnson aan kop. Li maakte maar liefst vier eagles. Dat was eerder alleen Gordon Brand jr. en Mikko Ilonen gelukt op de Europese Tour.

Li en de Amerikaan Johnson, die 65 slagen nodig had, kwamen uit op 194 (-16) slagen. Het duo staat vijf slagen voor op Tom Lewis.

Garcia gediskwalificeerd

Sergio Garcia werd gediskwalificeerd in Saudi-Arabië wegens "ernstig wangedrag", aldus de organisatie van de Europese Tour. De Spanjaard richtte zaterdag schade toe aan twee greens.

"Uit frustratie maakte ik een paar greens kapot. Ik heb mijn excuses aangeboden en mijn collega's medegedeeld dat dit niet meer zal gebeuren", aldus een schuldbewuste voormalig winnaar van de Masters.

Het toernooi in Saudi-Arabië is nieuw op de Europese Tour. Het prijzengeld bedraagt omgerekend zo'n 3 miljoen euro, waarvan ruim 500.000 euro naar de winnaar gaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl