NOS Sport

Skiester Shiffrin grijpt dertiende zege nadert record Vreni Schneider

Skiester Shiffrin grijpt dertiende wereldbekerzege van het seizoen

Mikaela Shiffrin heeft haar dertiende wereldbekeroverwinning van het seizoen behaald. De 23-jarige Amerikaanse was in het Sloveense Maribor een klasse apart op de slalom en heeft bijna het record van veertien wereldbekerzeges in één seizoen van de Zwitserse Vreni Schneider uit 1989 te pakken.

Nadat ze een dag eerder door een foutje op de reuzenslalom een ruime voorsprong op Petra Vlhová had vergooid en de zege had moeten delen, kwam er zaterdag niemand in Shiffrins buurt.

Na de eerste run stond de leidster in het wereldbekerklassement in de zachte sneeuw een volle seconde voor op diezelfde Vlhová. De Zweedse Anne Swenn-Larsson kwam met een prima tweede manche nog tot op 0,77 van Shiffrin. Vlhová miste na een matige run het podium en werd vijfde.

Eindzege in de tas

Shiffrin heeft inmiddels 56 wereldbekerzeges op haar naam en is daarmee geklommen naar de derde plaats op de ranglijst aller tijden. Alleen Lindsey Vonn (82) en Annemarie Moser-Pröll (62) wonnen vaker.

De kristallen kogel, de prijs die hoort bij de wereldbeker, kan Shiffrin dit seizoen al niet meer ontgaan. Ze leidt in de stand met 1694 punten. Vlhova volgt op de tweede plaats met 1043 punten.

De afdaling bij de mannen in Garmisch-Partenkirchen werd afgelast na zware sneeuwval op de Kandahar-piste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl