Het Metropolitan Detention Center in Brooklyn
NOS Nieuws

Amerikaanse gedetineerden 'al week in de kou'

Zo'n 1600 gedetineerden in een gevangenis in de New Yorkse wijk Brooklyn zitten naar verluidt al een week in de kou. Door een elektriciteitsstoring zou de verwarming niet meer werken.

Verschillende gedetineerden zeggen dat de temperatuur in de cellen soms maar amper boven het vriespunt uitkomt, meldt The New York Times. Ook het warme water en de elektriciteit zouden niet meer werken.

In de onderstaande video is te horen hoe de gedetineerden hun onvrede laten horen:

Het Metropolitan Detention Center ontkent dat de verwarming het heeft begeven. Een woordvoerder zegt in de krant dat er een elektriciteitsstoring is geweest, maar dat dit geen effect heeft gehad op de verwarming en het warme water. Ook de overheidsinstantie die de federale gevangenissen overziet zegt dat alles gewoon werkt.

Constant gebeld

Dat wordt tegengesproken door vakbondsleden die optreden namens de gevangenisbewaarders. Ze beschrijven hoe de gedetineerden al dagenlang noodgedwongen in bed doorbrengen. Ook verschillende advocaten komen in de krant aan het woord. Ze zeggen dat ze constant worden gebeld door verkleumde gedetineerden.

Inmiddels zou het probleem niet alleen meer de warmte zijn; er zou ook al dagenlang geen warm eten zijn uitgedeeld. In plaats daarvan wordt blikvoedsel uitgedeeld. Verschillende gedetineerden zouden om extra dekens hebben gevraagd, maar die zijn nog niet aangekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl