Bertens boekt sterke zege op Sabalenka en is finaliste Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Kiki Bertens heeft voor de tiende keer in haar loopbaan de finale van een WTA-toernooi bereikt. De nummer acht van de wereld won in Sint-Petersburg met 7-6 (5), 6-2 van de Wit-Russische Aryna Sabalenka.

In de finale wacht Bertens nu Donna Vekic uit Kroatië die de Russische Vera Zvonareva met 6-2, 6-2 wist te verslaan.

Bertens had de voorgaande twee duels met Sabalenka ook gewonnen, maar de laatste maanden zit de loopbaan van de Wit-Russische juist in de lift. De mondiale nummer tien bestookte Bertens met mokerslagen vanaf de baseline, maar de Wateringse bleef met ijzersterk spel overeind.

Vier matchpoints

Bertens opende met een break en een lovegame (twee aces), maar moest die voorsprong snel weer inleveren. In het vervolg van de spannende set bleven breaks uit, waarna Bertens, mede dankzij vijf punten op rij vanaf 1-3, de tiebreak won.

Sabalenka raakte geïrriteerd, maakte steeds meer fouten en keek al snel tegen een 4-0 achterstand aan. Bertens kende daarna nog even een zwakke fase, maar was op tijd weer bij de les. Op 5-2 sloeg ze in een prachtige, lange game op haar vierde matchpoint toe.

Bertens kan zondag vol vertrouwen aan de eindstrijd beginnen. Van haar voorgaande negen finales wist ze er maar liefst zeven te winnen.

Ondanks haar goede prestaties in Rusland zal Bertens niet stijgen op de wereldranglijst. Ze krijgt wel de nummers zes en zeven (Angelique Kerber en Jelina Svitolina) in het vizier.

STER reclame