Vreugde bij de Nederlandse hockeyers na de late 5-5 tegen Australië
NOS Sport

Knappe comeback en zeldzame nederlaag hockeyploegen in Pro League

De Nederlandse hockeyers hebben hun tweede duel in de Pro League gewonnen na shoot-outs. Tegen gastland Australië werd een 5-2 achterstand omgebogen tot 5-5.

Het duel had veel weg van de halve finale op het WK in India. Dat duel eindigde vorig jaar in 2-2 en ook toen won Nederland de shoot-outs.

Voor ruim 5000 toeschouwers stond het binnen de kortste keren 1-1. Daarna liep Australië uit tot 4-1 en zelfs 5-2. Met die tussenstand leek de wedstrijd vijftien minuten voor tijd gespeeld, maar de ploeg van bondscoach Max Caldas toonde veerkracht. De gelijkmaker viel vier minuten voor tijd en kwam van de stick van Bjorn Kellerman.

Shoot-outs

In de shoot-outs bleek Oranje-doelman Sam van der Ven lastig te passeren. Nederland won die serie met 4-1 en verdiende zo een bonuspunt.

Oranje heeft na twee duels vijf punten en staat in een poule van acht voorlopig tweede. Het eerste duel werd met 4-3 gewonnen van Nieuw-Zeeland.

Vrouwen verliezen

De hockeysters speelden hun tweede duel ook tegen Australië, maar verloren. Dat duel eindigde in 1-0. Jane Claxton maakte het enige velddoelpunt. Nederland kwam veel vaker in de vijandige cirkel, maar bleek niet scherp voor het doel.

Zo komt er een einde aan een ongeslagen serie van maar liefst 44 duels voor regerend wereldkampioen Oranje, dat het eerste duel in de Pro League nog met 1-0 won van Nieuw-Zeeland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl