De spelers van De Graafschap na de 1-0

Jarig De Graafschap doet laatste plaats over aan NAC

De Graafschap heeft de laatste plaats overgedragen aan NAC Breda. In een rechtstreeks duel tussen de twee op De Vijverberg won de thuisploeg met 3-0 van de bezoekers uit Brabant, waardoor De Graafschap nu twee punten meer heeft dan concurrent NAC.

Daarmee fleurden 'De Superboeren' hun eigen jubileumduel op. De club werd op de dag af 65 jaar geleden opgericht, op 1 februari 1954. Het duel met NAC was tevens de 700ste eredivisiewedstrijd voor De Graafschap.

Minuut stilte

De wedstrijd begon na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden Jurrie Koolhof. De voormalig international was in het verleden als speler, trainer en hoofd jeugdopleiding actief bij De Graafschap.

Een minuut stilte bij De Graafschap-NAC Breda ter nagedachtenis van de overleden Jurrie Koolhof
  • NOS
    Een spandoek namens De Graafschap voor Jurrie Koolhof

Het elftal uit Doetinchem bouwde al snel een overwicht op en kwam verdiend op 1-0. Daarbij was de assist, een hakje van Youssef El Jebli, een stuk mooier dan het rake schot van Delano Burgzorg. NAC-doelman Benjamin van Leer liet de bal onder zich doorgaan.

De thuisploeg bleef sterker en Charlison Benschop, huurling van FC Ingolstadt 04, was op slag van rust koppend dicht bij de 2-0. Kort na de rust viel de treffer alsnog: een uitgemeten vrije trap van El Jebli verdween in de bovenhoek.

NAC op de paal

NAC probeerde vervolgens iets te forceren. Menno Koch kopte tegen de paal, Ramon Pascal Lundqvist schoot na een goede actie naast en Gervane Kastaneer was dicht bij een treffer, maar verdediger Jordy Tutuarima keerde zijn inzet voor de lijn.

In blessuretijd zorgde Leeroy Owusu met een vrije trap voor de kers op de taart voor De Graafschap: 3-0.