Illustratief beeld.
NOS Nieuws

Unicum: lot van bijna 3 miljoen euro geannuleerd

De eerste Lotto Jackpot van dit jaar gaat terug in de prijzenpot. De prijs van 2,9 miljoen euro viel op een lot dat was verkocht in Noord-Brabant, maar dat lot bleek geannuleerd. Daardoor kan niets worden uitgekeerd.

Het 'winnende' lot was al uitgeprint in een Albert Heijn in Valkenswaard. Toch besloot de klant op het laatste moment om het lot niet te kopen. Bij het annuleren van het lot is vervolgens iets fout gegaan. Daardoor kon er toch een prijs vallen op het geannuleerde nummer.

Dat een Jackpot niet kan worden uitgekeerd is bijzonder: normaal worden alle hoofdprijzen uitgekeerd. Van het kleinere prijzengeld wordt jaarlijks ongeveer 1 procent niet opgehaald. Vorig jaar hebben deelnemers daardoor zo'n 227.000 euro laten liggen.

De klant die het lot op het laatste moment annuleerde zal daar waarschijnlijk spijt van hebben, maar deelnemers van de volgende trekking hoeven niet te treuren. De nu niet uitgekeerde Jackpot wordt namelijk opgeteld bij de Jackpotstand van de volgende trekking. De winnaar krijgt dan niet 2,9, maar 5,8 miljoen euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl