Jeroen Kampschreur
NOS Sport

Zitskiër en gouddelver Kampschreur aast nu op vijf keer goud op de Spelen

Vijf wereldtitels in tien dagen. De afgelopen week is voor zitskiër Jeroen Kampschreur uiterst succesvol te noemen. Tijdens de WK paraskiën in Slovenië won de 19-jarige paralympisch kampioen alle onderdelen.

"Dit is echt helemaal top", zei Kampschreur donderdagavond bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. Eerder op de dag had hij zijn vijfde titel veroverd.

"Het is onwijs cool dat ik mijn medaille-oogst nog heb kunnen uitbreiden naar vijf. Het ging eigenlijk ook heel relaxed. Ik kon rustig mijn eigen race skiën. Mede doordat ik in de eerste run al een voorsprong had van drie seconden."

Dat Kampschreur alle onderdelen gewonnen heeft, wil niet zeggen dat er in Slovenië geen concurrentie was. Integendeel zelfs. "De concurrentie is juist enorm sterk", aldus de zitskiër.

"Wij zijn gewoon onwijs goed bezig. We zijn de hele zomer door blijven zwoegen om beter te worden. Het maakt mij ook niet uit dat dit een na-olympisch jaar is. Ik neem zeker geen extra vrij."

"Ik heb veel spieren gekweekt de afgelopen tijd om zwaarder te worden. Sinds de pubertijd heb ik zo'n vijftien kilogram aan spiermassa erbij gekregen."

Jeroen Kampschreur

Hoewel hij zijn sport nu al geheel lijkt te domineren, is de vraag wat Kampschreur nog meer in zijn mars heeft? Zelf heeft hij daar een duidelijk beeld van.

"Vijf medailles op de Spelen winnen is het hoogste haalbare. Ik heb nu één olympische medaille. Nu heb ik vijf wereldtitels op één toernooi, dus moet dat ook mogelijk zijn op de Spelen. Maar ik moet het blijven waarmaken. Dat is het moeilijkste. In ieder geval moeten we blijven doen wat we nu doen. En dat is zoveel mogelijk skiën. Al is dat als Nederlander soms lastig."

Glaasje champagne

Veel tijd om van zijn vijf wereldtitels te genieten heeft Kampschreur niet. "Volgende week staan er alweer wereldbekerwedstrijden op het programma. We zijn even lekker uit eten geweest, maar we doen zeker niet gek. Of ik champagne heb gedronken? Een kleintje."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl