Hans Hateboer en Marten de Roon vieren feest met Duvan Zapata

De Roon en Hateboer schakelen Ronaldo uit in Coppa Italia

Volop spektakel in het Italiaanse bekertoernooi woensdagavond. Bekerhouder Juventus werd in de kwartfinales uitgeschakeld door het Atalanta Bergamo van Marten de Roon en Hans Hateboer; het werd 3-0. Fiorentina plaatste zich bij de laatste vier door AS Roma met maar liefst 7-1 te kloppen.

In Bergamo was het bij rust al 2-0. Timothy Castagne en Duvan Zapata scoorden in de 37ste en 39ste minuut. Hateboer en De Roon speelden vanaf het begin op het middenveld van Atalanta.

Juventus, met Cristiano Ronaldo negentig minuten lang in de ploeg, slaagde er in de tweede helft niet in om die opgelopen schade weg te poetsen.

In de slotfase maakte Zapata er met zijn tweede van de avond zelfs 3-0 van in het voordeel van Atalanta. Voor de Colombiaan was het alweer zijn zeventiende goal in tien achtereenvolgende wedstrijden.

Fiorentina vernedert AS Roma

Fiorentina, met Kevin Diks op de bank, schoot eerder op de avond flitsend uit de startblokken tegen AS Roma en dat gold helemaal voor Federico Chiesa. Eerst raakte hij de paal en daarna mikte hij wel raak in de achtste en de achttiende minuut.

Het antwoord van AS Roma, met Rick Karsdorp en Justin Kluivert op de bank, liet niet lang op zich wachten. Aleksander Kolarov schoot de aansluitingstreffer binnen.

Maar nog in de - aantrekkelijke - eerste helft bracht Fiorentina door een van richting veranderd schot van Luis Muriel de voordelige marge weer op twee.

Federico Chiesa was de grote man bij Fiorentina in het bekerduel met AS Roma (7-1)

AS Roma met tien man

Na rust besliste Marco Benassi de wedstrijd door 4-1 binnen te schieten. Tot overmaat van ramp moest AS Roma even later ook nog met tien spelers verder na rood voor spits Edin Dzeko. Hij viel direct na rust in en kon al snel weer vertrekken wegens aanmerkingen op de leiding. Hij zou zelfs gespuugd hebben in de richting van de arbiter.

Daarna was het vrij spel voor de thuisploeg dat via goals van nogmaals Chiesa en twee goals van Giovanni Simeone wegliep naar een forse zege, 7-1.

AC Milan plaatste zich dinsdag al bij de laatste vier van de Italiaanse beker, de laatste halvefinalist komt donderdag uit het duel van Internazionale met Lazio.