Justin Hoogma in duel met Sergio Agüero van Manchester City AFP

Justin Hoogma speelt de rest van het seizoen voor FC Sankt Pauli. De nummer drie van de tweede Bundesliga huurt hem van TSG 1899 Hoffenheim, waarvoor hij dit seizoen pas vier keer in actie kwam.

De 20-jarige verdediger verkaste in 2017 van Heracles Almelo naar Hoffenheim. In zijn eerste seizoen mocht hij slechts twee keer opdraven in de hoofdmacht.

Wel maakte Hoogma dit seizoen zijn debuut in de Champions League, tegen niemand minder dan Manchester City. Spijt van zijn keuze voor Hoffenheim had hij dan ook niet. "Ik ben op alle gebieden vooruitgegaan", liet de jeugdinternational in oktober nog weten.

Weer een Hoogma in Hamburg

Bij de tweede club uit Hamburg kan Hoogma op meer speeltijd rekenen. Een aardig detail: zijn vader Nico-Jan Hoogma, tegenwoordig directeur topvoetbal bij de KNVB, was jarenlang boegbeeld bij Hamburger SV.

Dit seizoen zijn beide Hamburgse clubs rivalen voor promotie naar de Bundesliga. HSV is koploper met 37 punten, Sankt Pauli heeft drie punten minder.

Bij de Hamburgse cultclub, die bekend staat om de links-activistische achterban, wordt Hoogma teamgenoot van Henk Veerman. De spits werd afgelopen zomer overgenomen van sc Heerenveen en maakte 6 treffers in 16 duels.

Vlak voor de kerst liep Veerman echter een zware knieblessure op. In het laatste competitieduel voor de winterstop tegen FC Magdeburg scheurde hij de voorste kruisband in zijn rechterknie.

STER reclame