Djokovic
NOS Voetbal

'Djokovic gruwelijk fit, hij komt nog dicht bij Federer'

De manier waarop Novak Djokovic als eerste tennisser ooit de Australian Open voor de zevende keer heeft weten te winnen, heeft veel indruk gemaakt. Ook op de gasten van het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken.

"Dit is de Djokovic zoals hij heerste in zijn beste jaren", oordeelt journalist Robèrt Misset, die voor de Volkskrant het tennis jarenlang heeft gevolgd.

De Serviër staat nu op vijftien grandslamtitels, vijf minder dan recordhouder Roger Federer. "Ik ben bang dat hij heel dicht bij Federer in de buurt gaat komen. Vijf is veel, maar ik vrees dat Federer aan zijn afscheidstournee bezig is en Rafael Nadal alleen nog kans maakt op gravel", stelt Misset. "Djokovic op hardcourt is ongeëvenaard."

'Djokovic gaat nog dicht bij Federer komen'

"Het is wel heel bijzonder", vindt NOS-commentator Arman Avsaroglu. "Ik zie Djokovic nog zitten na Roland Garros vorig jaar, alsof het einde nabij was. En daarna wint hij alle grand slams die hij speelt."

Misset: "Hij is zo gruwelijk fit, niet normaal. Er staat geen maat op deze man."

Onrust bij Ajax

Uiteraard bleef ook de klinkende 6-2 zege van Feyenoord op Ajax niet onbesproken. Volgens Misset had alle aandacht rond de transfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona een negatieve invloed op de spelersgroep.

"Ajax had tegen geïnteresseerde clubs moeten zeggen dat ze in mei maar terug moesten komen, omdat Ajax nu middenin een titelrace zit, geen onrust wil en het ook nog eens een paar dagen voor de Klassieker was."

"Maar bij Feyenoord kondigde trainer Giovanni van Bronckhorst drie dagen voor het duel zijn afscheid aan", breekt Avsaroglu in. "Je kunt niet zeggen dat het daar lekker rustig was."

'Tadic en Ziyech mogen alles bij Ajax, dat valt niet goed'

Spaan is van mening dat er nog meer aan de hand is in Amsterdam. "Er spelen andere dingen. Dusan Tadic komt uit de Premier League om met Ajax prijzen te winnen. Die ziet nu het team leeglopen en zit vol frustratie", weet Spaan. "Dat zag je ook terug aan zijn gedrag op het veld in De Kuip, dat was bij de wilde spinnen af."

Spaan vervolgt: "Samen met Hakim Ziyech is Tadic door coach Erik ten Hag als leider bestempeld. Zij kunnen zich alles permitteren en dat valt niet goed bij de andere jongens. Die twee mogen alles, terwijl Donny van de Beek elke keer wordt geslachtofferd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl