Podcast Oog: Studentenprotest in Nederland, de slag om data en het Apeldoornse Bosch

time icon Aangepast

Elke donderdag gaan er duizenden scholieren de straat in Brussel op om te demonstreren voor een beter klimaatbeleid. En nu komt er ook een protest in Nederland. We spraken met de organisatoren: Stijn Warmerhoven en Damien Kessler.

Seksuele intimidatie en pesten. Docenten krijgen er vaak mee te maken. Martha Pelkman is er een van en zij schreef er een boek over.

Dit jaar wordt het jaar van de strijd om onze persoonlijke data. Dat beweert tech-filosoof Hans Schnitzler. Hij spoort mensen aan om zelf te blijven nadenken en niet zomaar blindelings te volgen.

Tot slot het indrukwekkende verhaal van de joodse psychiatrische instelling Het Apeldoornse Bosch. In 1943 ontruimde de Duitsers de kliniek. Niemand van de gedeporteerde kwam terug. Dat werd afgelopen week herdacht.

Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast van een half uur.

01:34 - Studentenprotest in Nederland

07:11 - Pesten van docenten

15:25 - Slag om persoonlijke data

22:41 - Herdenking Apeldoornse Bosch

Het Beste van het Oog

Onze podcasts:

De NOS op 3 Tech Podcast: Wekelijks praten Casper Meijer en zijn gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media. Elke donderdag om 17.30 uur te vinden op iTunes, in de 3FM-app onder Podcasts en Soundcloud.

De Dag: Geen tijd om live naar de radio te luisteren? Dan heeft NPO Radio 1 De Dag voor je: een nieuwspodcast met verdiepende verhalen bij het gesprek van de dag. Elke werkdag te vinden op iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast.

NOS Voetbalpodcast: Wekelijks praten vier voetbalcommentatoren van NOS Sport over alles wat met voetbal te maken heeft. Elke maandag rond 14.30 uur te vinden op iTunes of op de site van de NPO.

Het Langs de Lijn Sportforum: Elke maandag schuiven journalisten, coaches, bestuurders en andere prominenten uit de sport aan om de sportgebeurtenissen van de afgelopen week te bespreken, te vinden op iTunes en RSS.

De Stemming van Vullings en Van Weezel:In deze politieke podcast van het NOS-radioprogramma Met Het Oog op Morgen praten Joost Vullings en Max van Weezel je elke week bij over het laatste nieuws uit politiek Den Haag. Te vinden op iTunes, Soundcloud en nporadio1.nl/podcasts.

Het Beste uit het Oog: Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast. Op iTunes, Soundcloud, RSS of nporadio1.nl/podcasts.

Met het Oog op Morgen: Elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview. Elke dag te vinden op iTunes en nporadio1.nl/podcasts.

STER Reclame