Een geëmotioneerde bewoonster kijkt vanochtend naar haar ingestorte woning
NOS NieuwsAangepast

Uit puin geredde man Den Haag geopereerd aan beide benen

De man die gisteren acht uur onder het puin lag van het ingestorte pand in Den Haag is inmiddels geopereerd aan beide benen. Hij ligt op de intensive care en het gaat naar omstandigheden goed met hem, zegt een neef van het slachtoffer, die gisteren ook contact met hem had toen hij nog bekneld lag.

Gistermiddag stortte een pand van drie verdiepingen in na een gasexplosie. In totaal raakten tien mensen gewond, van wie er vier onder het puin terechtkwamen. Een van hen, een man van 28, was door de klap in een soort kruipruimte beland onder de vloer van de begane grond. Een reddingshond wist hem uiteindelijk te vinden.

Aan het begin van de nacht kon de man gered worden:

Laatste gewonde uit ingestort pand Den Haag bevrijd

De politie is een onderzoek begonnen naar het incident in het woonblok aan de Jan van der Heijdenstraat. Forensisch experts lichten een deel van de getroffen panden door. "Hoewel op dit moment de oorzaak een gasexplosie lijkt te zijn, houden we zoals gebruikelijk alle mogelijkheden open", aldus de politie.

Na de explosie werden in totaal 44 woningen uit voorzorg ontruimd. Daar wonen ongeveer zestig mensen. Zij kunnen voorlopig nog niet naar huis. Eerst moet nog worden onderzocht of de woningen veilig genoeg zijn. Als de huizen veilig kunnen worden bezocht, mogen bewoners even terug om spullen op te halen.

De gemeente Den Haag is aan het inventariseren welke bewoners bij familie en vrienden terechtkunnen en voor hoeveel mensen opvang moet worden geregeld.

De Jan van der Heijdenstraat blijft in elk geval tot 20.00 uur afgesloten voor verkeer en openbaar vervoer. Er zijn omleidingen ingesteld.

In alle hevigheid

Burgemeester Pauline Krikke is vanmorgen op bezoek gegaan bij de opvanglocatie voor bewoners van de Jan van der Heijdenstraat in het Laakkwartier. Ze heeft daar gepraat met de mensen. "Na de eerste grote schrik dringt nu langzaam in alle hevigheid door wat ze hebben meegemaakt en wat hun is overkomen. En er leven veel vragen natuurlijk," zegt Krikke.

Bekijk hier ons interview met de neef van het laatste slachtoffer voor de man gered kon worden:

'Ik heb er alle vertrouwen in dat het goedkomt'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl