Trevor The Duck - Facebook

De eend Trevor die op een afgelegen eiland in de Stille Oceaan woonde, leeft niet meer. Het beest was een lokale beroemdheid, omdat hij de enige eend op het eiland was. Hij is doodgebeten door honden.

In 2018 dook de eend ineens op op het eiland ver voorbij Australië en Nieuw-Zeeland, tijdens een storm. Mogelijk was hij door de harde wind naar Niue geblazen.

Op dat eiland leven nauwelijks dieren, er zijn geen rivieren, beekjes of vijvers. De eend was daardoor direct een lokale beroemdheid.

Trevor The Duck - Facebook

De eend werd al snel Trevor werd genoemd naar de parlementsvoorzitter van Nieuw-Zeeland, Trevor Mallard (mallard bekent 'wilde eend' in het Engels). Hij heeft het eiland gecondoleerd met het verlies.

Trevor leefde bij een kleine poel langs de kant van de weg. Als die dreigde op te drogen, spoot de brandweer er weer water bij. Het beestje kreeg zelfs een eigen Facebook-pagina. Daardoor werd hij ook buiten Niue bekend.

Sommige eilandbewoners wilden dat er nog een eend naar het eiland zou worden gehaald, zodat Trevor niet zo alleen zou zijn. Maar volgens anderen was het leefgebied te klein voor twee wilde eenden.

En met die eenzaamheid leek het wel mee te vallen. Trevor vloog geregeld naar de tuinen van inwoners, waar hij werd gevoerd. Ook stopten eilandbewoners geregeld bij de poel van Trevor om hem daar iets toe te stoppen.

STER reclame