NOS VoetbalAangepast

Stekelenburg sluit vertrek niet uit

Hij begon zijn seizoen in een roes, na het bereiken van de WK-finale in Johannesburg. En hij eindigt zijn seizoen al in maart, met een gebroken duim. Maarten Stekelenburg had het anders voorzien.

Zijn voorlaatste contractjaar - "ik zou zo maar mijn laatste wedstrijd gespeeld kunnen hebben" - had moeten uitmonden in een kampioenschap met Ajax. Met hem in de hoofdrol.

Nu rest er slechts een rol aan de zijlijn. "Je krijgt als keeper wel vaker een bal verkeerd op je vinger", verklaart de ervaringsdeskundige zijn blessure. Stekelenburg trainde nog gewoon een half uur door, alvorens hij van het veld stapte en de experts naar zijn duim liet kijken. "De uitslag viel heel erg tegen." Zeven tot negen weken uit de roulatie. Einde seizoen.

"Verhoeven uitstekende keeper"

Jeroen Verhoeven vervangt hem onder de Amsterdamse lat. "Een uitstekende keeper", roemt Stekelenburg zijn concurrent. "Ik snap ook niet wat er allemaal in de media over hem gezegd wordt."

De international moet naast de competitieduels van Ajax, ook het tweeluik van het Nederlands elftal tegen Hongarije aan zich voorbij laten gaan. "Twee hele belangrijke wedstrijden."

En dat alles terwijl hij wellicht nog enkele scouts had kunnen overtuigen in de resterende fase van het seizoen. "Je weet het nooit. Ik heb nog een éénjarig contract. Als er iets moois is, wil ik er wel over nadenken", sluit Stekelenburg niets uit.

Ragnar Niemeijer spak uitgebreid met de doelman. Het interview kunt u rechts op deze pagina bekijken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl