Het Abe Lenstra Stadion
NOS Voetbal

Roozemond grijpt de macht bij sc Heerenveen

Cees Roozemond neemt tijdelijk de functie van algemeen directeur op zich bij sc Heerenveen als vervanger van Luuc Eisenga. Dat meldt Omrop Fryslân. De oud-voorzitter van het stichtingsbestuur was ook al tijdelijk voorzitter van de raad van commissarissen en heeft in vervolg daarop zichzelf nu benoemd tot interim-directeur.

Onder druk van het stichtingsbestuur onder aanvoering van toen nog Roozemond maakte Eisenga in december bekend te vertrekken als directeur van de Friese club. Eisenga stopt officieel per 1 maart en beleeft zondag tegen AZ zijn laatste wedstrijddag als algemeen directeur.

Met Eisenga vertrok in december ook de voltallige raad van commissarissen bij sc Heerenveen. Daarop nam Roozemond het voorzitterschap van de rvc over en met hem traden ook Egbert van Hes en Willem Jan van Elsacker toe als commissarissen.

Peter Bazuijnen nam de functie van voorzitter van het stichtingsbestuur weer tijdelijk over van Roozemond. Een nieuwe ontwikkeling in de bestuurlijke chaos bij Heerenveen is nu de benoeming van Roozemond als vervanger van Eisenga in het bestuur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl