Teleurstelling bij Vitesse na de gelijkmaker van Fortuna Sittard

Vitesse-doelman Eduardo vertolkt hoofdrol in verlies bij Fortuna Sittard

Een fantastisch doelpunt van invaller Finn Stokkers heeft de saaie ontmoeting tussen Fortuna Sittard en Vitesse beslist: 2-1. Het hoogtepunt vond plaats in blessuretijd, na een kapitale fout van Vitesse-doelman Eduardo. Hij schoof de bal in de 92ste minuut pardoes in de voeten van Stokkers, die de Portugees van ver met een prachtige boogbal verraste.

Bryan Linssen opende al na zeven minuten spelen de score door een lange bal van diezelfde Eduardo in een doelpunt om te zetten. De Fortuna-verdediging stond hierbij opzichtig te slapen.

De assist van Eduardo betekende dat voor het eerst sinds 9 december 2017 (Marco Bizot) een eredivisie-keeper betrokken bleek bij een doelpunt.

In het vervolg van de eerste helft verzuimde Vitesse echter de voorsprong uit te breiden. Zo trof Navarane Foor in vrijstaande positie de lat. Lisandro Semedo schoot een spaarzame Sittardse kans over het doel van de gasten.

Ook na rust was Vitesse de betere ploeg, overigens zonder te imponeren. Martin Ødegaard had de tweede Arnhemse treffer op zijn schoen, maar Fortuna-doelman Alexei Koselev redde knap.

Vreugde bij Fortuna Sittard na de 1-1 van Lars Hutten

Een kwartier voor tijd kregen de Arnhemmers de rekening gepresenteerd voor het niet benutten van de kansen toen invaller Lars Hutten uit een voorzet van André Vidigal de bal binnengleed en voor de gelijkmaker zorgde.

In de slotfase leek verdere schade uit te blijven, al kwam Vitesse nog wel goed weg bij een handsbal van de uitglijdende Matus Bero in de zestien. Ondanks een smeekbede van Fortuna om een penalty, kwam die er niet.

Eduardo en Stokkers zorgden daarna voor een niet meer verwachte apotheose in Sittard.