NOS Sport

Skiester Venier wint op afdaling, Goggia op weg terug

Skiester Venier wint op afdaling, Goggia op weg terug

Stephanie Venier heeft in het Duitse Garmisch-Partenkirchen de wereldbekerwedstrijd op de afdaling op haar naam geschreven. De Oostenrijkse klopte Sofia Goggia, die zaterdag op de Super G ook tweede werd, en Kira Weidle.

De 25-jarige Venier boekte haar eerste zege in het wereldbekercircuit. Eerder deze maand stond ze voor het eerst in haar carrière op het podium; ze werd derde in het Italiaanse Cortina d'Ampezzo.

Olympisch kampioene Goggia, die vorig seizoen het wereldbekerklassement op de afdaling won, lijkt met haar tweede plaats weer terug na een zware enkelblessure. Vorig jaar oktober brak ze haar enkel, waardoor ze de start van het seizoen miste.

Mikaela Shiffrin, leidster in het wereldbekerklassement, kwam dit weekeinde niet in actie.

WK

De afdaling in Garmisch was de laatste voor de WK in het Zweedse Are, die volgende maand worden gehouden. Ilka Stuhec verdedigt daar de titel. De Sloveense, die dit seizoen één afdaling won, werd in Garmisch vijfde.

Bij de mannen neemt Aksel Lund Svindal, olympisch kampioen op de afdaling, na het WK afscheid van de sport, zo kondigde hij dit weekend aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl