Kenneth Vermeer
NOS Voetbal

Vermeer duidelijk: 'Nog niet de tijd om op de bank te gaan zitten'

Ajax schijnt nog op te zoek te zijn naar een goede tweede doelman, maar Kenneth Vermeer laat zich in de aanloop van de Klassieker in Rotterdam niet uit zijn tent lokken.

De sluitpost van Feyenoord staat zondag als vervanger van de geblesseerde Justin Bijlow onder de lat tegen Ajax. "Dat is niet aan de orde...", antwoordt hij op de vraag of Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax, zijn nummer nog heeft.

Bankzitter

Een week geleden zat Vermeer, die tussen 2008 en 2014 103 eredivisieduels voor de Amsterdammers speelde, nog op de bank tijdens de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Toen dacht hij nog niet aan Feyenoord-Ajax. "Dat klopt. Justin raakte op een lullige manier geblesseerd en dan weet je dat je klaar moet maken voor een reeks wedstrijden", kijkt hij terug op zijn rentree onder de lat.

Vermeer: 'Willen winnen van Ajax is nog geen obsessie'

Vermeer weet hoe het is om een tijd weg te vallen door een blessure. Zelf maakte hij het diverse keren mee. "Blessures komen nooit op een goed moment", zegt de 33-jarige doelman, die in augustus 2010 in zijn periode bij Ajax een heel zware achillespeesblessure opliep en maanden uitgeschakeld was.

Vermeer leeft dus mee met Bijlow. "Zeker, ik heb zelf meegemaakt hoe het is om een zware blessure op te lopen. We hebben een goede band. Het is heel vervelend voor hem. Het enige dat je kunt zeggen is: focus op je herstel. Als hij me nodig heeft, sta ik er."

Slechte score Feyenoord

Tegen PEC Zwolle viel hij in, donderdag in de gewonnen wedstrijd tegen Fortuna Sittard in de kwartfinale van de KNVB-beker stond Vermeer vanaf het eerste fluitsignaal op doel. En zondag tegen zijn oude club opnieuw. De doelman kent de slechte cijfers van Feyenoord tegen Ajax.

De club uit Rotterdam won slechts twee van de laatste 31 Klassiekers in alle competities. In de eredivisie dateert de laatste zege van Feyenoord op eigen veld van 29 januari 2012 (4-2).

Augustus 2018: Justin Bijlow (r) met de Johan Cruijff Schaal, Kenneth Vermeer kijkt toe

"Het is moeilijk te zeggen waarom Feyenoord het zo moeilijk heeft tegen Ajax. Het is geen obsessie voor het team. We willen gewoon graag winnen. In de Klassiekers die ik heb gespeeld met Feyenoord deden we niet onder voor Ajax. We speelden een paar keer gelijk, konden de overwinning niet over de streep trekken", blikt Vermeer terug op de laatste jaren.

Feyenoord kan de vertrekkende trainer Giovanni van Bronckhorst zondag een mooi cadeau geven. Als speler en oefenmeester won Van Bronckhorst nog nooit een eredivisiewedstrijd van Ajax. En voor Vermeer zou een zege ook een opsteker zijn. Hij heeft enkele weken om te bewijzen dat hij in het elftal hoort.

Geen bijrol

Een bijrol ziet hij de komende jaren niet echt zitten. "Je bent altijd blij als je minuten kan maken. Als ik er moet staan, probeer ik er te staan. Ik ben 33; het is nog niet de tijd om op de bank te gaan zitten", zegt hij over zijn toekomst.

Mei 2012: Kenneth Vermeer (m) viert met Aras Özbiliz (l) en Vurnon Anita de landstitel van Ajax

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl