Rodney Klooster en Collin Seedorf

Koploper Den Bosch onderuit bij FC Eindhoven

In de Keuken Kampioen Divisie is koploper FC Den Bosch voor het eerst in zestien duels tegen een nederlaag aangelopen. De ploeg van Wil Boessen ging op bezoek bij FC Eindhoven met 2-0 onderuit.

Lange tijd leek het matige duel op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, maar in de 88ste minuut profiteerde Collin Seedorf van chaos in de Bossche defensie.

Diep in blessuretijd bepaalde Elisha Sam de eindstand op 2-0 met een knappe stift over doelman Wouter van der Steen.

Sparta en NEC al lang zonder zege

Sparta, eveneens kandidaat voor de titel, bleef bij Telstar steken op een 1-1 gelijkspel. Senne Lynen opende de score voor de thuisploeg, Royston Drenthe maakte uit een vrije trap gelijk. Van de laatste vier duels speelde Sparta er drie gelijk en verloor het er één.

Ook voor NEC komt er maar geen einde aan de reeks zonder overwinning. De Nijmegenaren kwamen tegen TOP Oss niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Doelpuntenmaker Ferdy Druijf was in de slotfase nog dichtbij zijn tweede treffer, maar hij schoot hard op de paal.

Bij NEC, dat nu al zes wedstrijden op zoek is naar een zege, neemt de druk op trainer Jack de Gier dus nog meer toe.