Michiel Kramer geniet 'helemaal niet' van zijn bad boy-imago

Met Michiel Kramer heeft FC Utrecht een speler met de nodige bagage terug naar de eredivisie gehaald. De 30-jarige spits heeft een neus voor de goal, maar ook een minstens zo sterk ontwikkelde neus voor problemen.

De laatste actie van Kramer op de Nederlandse velden was een trap met twee benen in het gezicht van Alexander Büttner, eind vorig seizoen, toen beiden op de grond lagen na een kopduel. De grove charge leverde de aanvaller een schorsing van zeven wedstrijden op.

Kramer vertrok vervolgens naar het Israëlische Maccabi Haifa en keerde woensdag terug naar Nederland. FC Utrecht-fans bekijken de nieuwe spits van hun club, om bovenstaande reden, met argusogen.

Kramer trapt Büttner in het gezicht en krijgt zeven duels schorsing Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Wat, omdat ik een keer in de 99ste minuut tegen FC Utrecht gescoord heb?", grijnst Kramer, geconfronteerd met dat wantrouwen. Als duidelijk wordt dat het toch echt om het incident met Büttner gaat, reageert de spits aanvankelijk ontwijkend.

"Die elleboog van Büttner daarvoor verdient ook niet de schoonheidsprijs, maar daar hoor je niemand over. Dus, ja... Kijk, het is heel simpel: vijftig procent van de fans zal je niet mogen en vijftig procent wel. Maar als je een doelpunt maakt staat honderd procent achter je."

Even later maakt Kramer duidelijk wel degelijk spijt te hebben van zijn actie. "Ik vind dat ik niet goed gereageerd heb. Dus in dat opzicht heb ik zeker wat recht te zetten, ik heb mezelf en een hele hoop anderen daar in de steek gelaten. Dat kan ik mezelf kwalijk nemen."

Michiel Kramer en technisch directeur Jordy Zuidam tekenen het contract FC Utrecht

Dat er met reden een bad boy-imago aan hem hangt, onderkent Kramer. "Uiteindelijk heb ik het zelf in de hand. Op het moment dat jij een rode kaart pakt en zeven wedstrijden schorsing krijgt, kan je maar naar één iemand kijken en dat ben je zelf."

'Nooit een negatief woord'

Leuk vindt hij dat beeld van hem echter niet. "Helemaal niet juist. En als je oud-teamgenoten en mensen binnen clubs waar ik gewerkt heb - van de materiaalman tot aan de wasvrouw - naar mij vraagt, zullen die nooit een negatief woord over mij zeggen."

Kramer wil er maar mee zeggen: ja, hij trapt soms iemand in zijn gezicht of eet een broodje kroket in de rust van een bekerwedstrijd, maar al met al is hij een goede jongen. Het is voor FC Utrecht te hopen dat die mooie kant de komende maanden overheerst.

Jordy Zuidam, directeur voetbalzaken bij FC Utrecht, richt zich vooral op de positieve kanten van Kramers komst: "We hebben wel vaker een speler met een krasje een nieuwe kans gegeven."

Zuidam: 'We hebben wel vaker een speler met een krasje een nieuwe kans gegeven'

STER reclame