NOS Sport

Weergaloze Nadal zet Tsitsipas met beide benen op de grond

Weergaloze Nadal zet Tsitsipas met beide benen op de grond

Rafael Nadal is voor de vijfde keer doorgedrongen tot de finale van de Australian Open. De Spanjaard liet in de halve finales met 6-2, 6-4, 6-0 niets heel van Stefanos Tsitsipas, de Griek die in de vierde ronde Roger Federer had uitgeschakeld.

John McEnroe sprak naar aanleiding van de opmars van Tsitsipas over "de wisseling van de wacht", maar die belofte kon Tsitsipas tegen Nadal bij lange na niet inlossen. De Spanjaard was een klasse part.

De komende jaren

Toch was Nadal na afloop lovend over de Griek: "De jonge generatie is er al, strijdend om de grote prijzen. Stefanos heeft alles om een grandslamkampioen te worden. Hopelijk komen we elkaar nog vaak tegen de komende jaren."

Nadal heeft nog geen set verloren in Melbourne en is door een nieuwe, verbeterde servicebeweging ook nog eens aanzienlijk dwingender geworden in zijn spel. In de finale speelt hij tegen de Serviër Novak Djokovic of de Fransman Lucas Pouille.

De grootsheid van Nadal

Als Nadal de Australian Open voor de tweede keer in zijn loopbaan wint, komt de 32-jarige Spanjaard op achttien grandslamtitels. Roger Federer, die 37 is, is met twintig grandslamtitels de succesvolste tennisser aller tijden.

Nadal kan met een tweede Australian Open-titel wel de eerste speler worden in het Open Era (de periode na 1968 toen professioneel tennis werd ingevoerd, red.) die alle grandslamtoernooien meer dan een keer heeft gewonnen. Federer en Djokovic hebben 'maar' een Roland Garros-titel. Pete Sampras won nooit in Parijs

Meeste grandslamtitels in Open Era

Speler Totaal Australian Open Roland Garros Wimbledon US Open
Roger Federer 20 6 1 8 5
Rafael Nadal 17 1 11 2 3
Novak Djokovic 14 6 1 4 3
Pete Sampras 14 2 0 7 5
Björn Borg 11 0 6 5 0
Jimmy Connors 8 1 0 2 5
Ivan Lendl 8 2 3 0 3
Andre Agassi 8 4 1 1 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl