Daley Sinkgraven hield het afgelopen zondag geen 90 minuten vol. Hij ging na 68 minuten met kramp van het veld
NOS Voetbal

Sinkgraven heeft weer vertrouwen in zijn knie: 'Frustrerende tijd is voorbij'

Daley Sinkgraven stond afgelopen zondag, na ruim een jaar blessureleed, eindelijk weer eens bij de basisspelers op het wedstrijdformulier van Ajax. En dan uitgerekend in het duel met sc Heerenveen, zijn oude club die vanavond in de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi opnieuw tegenstander is in de Johan Cruijff Arena.

De problemen aan zijn linkerknie gaan zelfs nog verder terug dan een jaar geleden. Naar 13 april 2017 om precies te zijn. Op die dag werd zijn sterke seizoen als vaste linksback van Ajax abrupt beëindigd tijdens de wedstrijd tegen Schalke 04 in de kwartfinales van de Europa League.

Frustraties

Er volgde een loodzware periode voor Sinkgraven. Het trainingsveld zag hij alleen van een afstand. Door het raam van de sportschool, want dat was zijn werkterrein.

"Het was een frustrerende tijd. Ik zat niet lekker in mijn vel", blikt Sinkgraven terug. "En steeds als ik dacht dat ik weer terugkwam, ging het toch weer mis."

Sinkgraven heeft weer vertrouwen in zijn knie

Ook bij zijn rentree zondag maakte Sinkgraven de negentig minuten niet vol, maar reden tot zorg geeft dat niet. "Ik heb weer volledig vertrouwen in mijn knie", aldus Sinkgraven, die last kreeg van kramp vanwege een gebrek aan wedstrijdritme.

Dat gebrek aan ritme was ook te merken aan zijn spel. Zijn optreden tijdens de verrassend in 4-4 geëindigde competitiewedstrijd deed nog niet denken aan de wedstrijden die Sinkgraven als linksachter speelde onder Peter Bosz.

'Extra kwaliteit'

Vooral bij de goal van Mitchell van Bergen werd Sinkgraven behoorlijk afgetroefd door zijn tegenstander. Toch is er ook bij de club vertrouwen.

Dat bleek al uit het lichten van de optie in zijn aflopende contract. De verdediger ligt nu tot medio 2020 vast. Maar het bleek ook uit de uitspraken van Erik ten Hag.

"Daley is een uitstekende speler. Hij is technisch zeer vaardig en comfortabel aan de bal", zegt de trainer. "Met hem hebben we er weer extra kwaliteit bij."

Daley Sinkgraven

Die kwaliteit kan Ten Hag in de drukke weken na de winterstop goed gebruiken. De vaste linksback Nicolás Tagliafico wil nog weleens tegen een schorsing aanlopen en zijn vervanger van de eerste maanden van dit seizoen, Max Wöber, is inmiddels vertrokken.

Bovendien is Tagliafico nog niet volledig hersteld van zijn knieklachten. Hij ontbreekt vanavond in de bekerwedstrijd. En dus is het goed mogelijk dat Sinkgraven vanavond ook in de bekerontmoeting met Heerenveen weer aan de aftrap verschijnt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl