Sergio Agüero viert de 1-0 tegen Burton Albion EPA

Manchester City doet het nu rustig aan en haalt finale League Cup

tijd van publicatie

Twee weken na de ongelofelijke veegpartij die Manchester City op de mat legde tegen Burton Albion in de eerste wedstrijd van de halve finale van de League Cup, hebben de Citizens het in de return rustig aan gedaan.

Werd het in Manchester nog 9-0, op bezoek bij Burton hield de nummer twee van de Premier League het tegen de nummer dertien van League One (het derde niveau van Engeland) op 1-0.

City-trainer Pep Guardiola gunde de Nederlander Philippe Sandler een basisplaats. De 21-jarige Sandler maakte vorig jaar de overstap van PEC Zwolle naar de regerend kampioen van Engeland. In de FA Cup begin deze maand maakte Sandler zijn debuut als invaller. Daarna kreeg hij geen speelminuten meer tot aan woensdag in Burton Upon Trent.

Philippe Sandler mocht de hele wedstrijd blijven staan van trainer Pep Guardiola AFP

Guardiola gaf zijn grootste sterren rust, al verscheen Sergio Agüero wel aan de aftrap. De Argentijn zou uiteindelijk matchwinner worden. Op aangeven van Riyad Mahrez maakte hij na 25 minuten de enige goal van de wedstrijd.

City won het tweede bekertoernooi van Engeland vorig jaar en speelt dit jaar in de finale tegen Chelsea of Tottenham Hotspur. De Spurs verdedigen donderdagavond bij Chelsea een 1-0 voorsprong.

STER Reclame