Botte pech voor Williams in Melbourne, Plísková profiteert

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Enkelblessure kost Serena Williams halvefinaleplek in Melbourne
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Serena Williams kan haar jacht op het recordaantal van 24 grandslamtitels in het enkelspel weer eventjes in de kast zetten. De 37-jarige Amerikaanse verloor in de kwartfinales van de Australian Open op uiterst ongelukkige wijze met 6-4, 4-6, 7-5 van Karolína Plísková.

De Tsjechische stond een break voor in de tweede set toen Williams eindelijk op stoom raakte en naar matchpoint bij een 5-1 voorsprong in de derde set snelde.

Voetfout en blessure

Williams leek op 40-30 de partij met een ace te beslissen, maar het punt werd door een voetfout niet gehonoreerd. Ze moest een tweede service slaan en klapte in de daaropvolgende rally door haar enkel.

Williams speelde nog wel door, maar niet meer op volle sterkte. Desondanks kreeg ze bij 5-4 nog drie matchpoints. Plísková wist ze echter weg te werken en pakte even later ietwat beduusd de overwinning.

Serena Williams voelt aan haar enkel EPA

Williams, zevenvoudig winnares in Melbourne, blijft daardoor voorlopig op 23 grandslamtitels steken. De Australische Margaret Court heeft er 24.

De Amerikaanse wilde zich na afloop van haar partij niet verschuilen achter haar blessure. "Mijn enkel is goed, misschien voel ik het morgen. Zij speelde geweldig op de matchpoints, raakte steeds weer de lijnen. Ik heb niet om de arts gevraagd. Ik dacht niet dat ik het nodig had."

"Ik heb mijn kansen gepakt", zei de stralende Plisková, die voor het eerst de halve finales in Melbourne haalde. "Zij is de beste speelster ooit, maar ik wist dat er mogelijkheden waren. Dit is, denk ik, mijn mooiste comeback ooit."

Ook Osaka naar halve finales

Plísková moet het nu opnemen tegen Naomi Osaka. De Japanse had weinig te duchten van de niet fitte Jelina Svitolina: 6-4, 6-1.

Naomi Osaka EPA

Beide speelsters waren nog in de race om op dit toernooi de nummer een van de wereld te worden. De partij bleek echter een ongelijke strijd.

Svitolina, die drie van de vijf ontmoetingen had gewonnen, kampte met nek- en schouderklachten. De Oekraïense kon daardoor niet profiteren van de vele fouten van haar opponente.

Capriati 2001

De 21-jarige Osaka won in september de US Open. Mocht zij ook in Melbourne de hoofdprijs pakken, dan is zij de eerste sinds Jennifer Capriati in 2001 die na haar eerste grandslamzege direct ook de tweede in de wacht sleept.

STER Reclame